Υλικά:
1) 1 φλιτζ. Κινόα
2) 2 φλιτζ. Νερό
3) 10 χουρμάδες
4) ½ φλιτζ. Φυστικοβούτυρο
5) 1 φλιτζ. αμύγδαλα ή καρύδια
6) 100 g σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
7) ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κινόα. Ανακατεύουμε το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Τοποθετούμε στο μούλτι τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα ή τα καρύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε στο μούλτι. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη κινόα. Στους χουρμάδες οι οποίοι βρίσκονται ακόμη τοποθετημένοι μέσα στο μούλτι, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα αμύγδαλα ή τα καρύδια (τα οποία δεν είναι ψιλοκομμένα), το ζεστό μείγμα κινόα-σοκολάτα και το ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο. Αφού ανακατέψουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά το πέρας της 1 ώρας, πλάθουμε το μισό μείγμα σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην ποσότητα αμύγδαλου ή καρυδιού που έχουμε κρατήσει.
Διατροφική ετικέτα:
% ΣΗΠ | ||
Ενέργεια (kcal) | 405 | |
Υδατάνθρακες (g) | 30.7 | |
Φυτικές ίνες (g) | 0.9 | |
Σάκχαρα (g) | 0.3 | |
Πρωτεΐνες (g) | 6 | |
Λιπαρά (g) | 28.7 | |
Εκ των οποίων Κορεσμένα (g) | 0.07 | |
Trans (g) | 0 | |
Νάτριο (Na) (mg) | 2.21 | |
Βιταμίνες | ||
Θειαμίνη (Β1) mg | 0.03 | 3.3% |
Ριβοφλαβίνη (Β2) (mg) | 0.03 | 2.1% |
Βιταμίνη Β6 (mg) | 0.03 | 2.4% |
Βιταμίνη C (mg) | 0 | 0% |
Μέταλλα | ||
Ασβέστιο (Ca) (mg) | 5.37 | 0.5% |
Σίδηρος (Fe) (mg) | 0.5 | 3% |
Φώσφορος (P) (mg) | 40.1 | 8.7% |
Μαγνήσιο (Mg) (mg) | 20.23 | 5.7% |
ΣΗΠ: Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη |
Οι ισχυρισμοί υγείας και οι διατροφικοί ισχυρισμοί βασίζονται στις κείμενες διατάξεις της ΕΕ