Γιουβαρλάκια με κινόα

Υλικά:

  1. 1 φλιτζάνι κινόα + 2 κουτ. σούπας (για το ζωμό)
  2. 400 g κιμάς μοσχαρίσιος (όσο πιο άπαχος γίνεται)
  3. 300 g ψωμί μπαγιάτικο
  4. 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  5. ½ κουτ. γλυκού ξηρό κόλιανδρο
  6. 2 αυγά
  7. ¼ φλιτζανιού μαϊντανός
  8. Χυμός από 1 λεμόνι
  9. 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  10. Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί το οποίο έχει τριφτεί στο multi, την κινόα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε στρογγυλά τα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε 1 ½ Lt νερό εντός μιας κατσαρόλας και το βράζουμε, αφού έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε τη βράση για περίπου 15 λεπτά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και σιγά σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, δίχως να διακόψουμε καθόλου το χτύπημα. Προσθέτουμε αρκετή ποσότητα ζωμού από την κατσαρόλα, περιμένουμε να ζεσταθεί το αυγό και στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το αυγό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Βράζουμε για επιπλέον 3- 4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Διατροφική ετικέτα:

  % ΣΗΠ
Ενέργεια (kcal)317 
Υδατάνθρακες (g)13.2 
Φυτικές ίνες (g)0.55 
Σάκχαρα (g)0.22 
Πρωτεΐνες (g)12.8 
Λιπαρά (g)23.7 
Εκ των οποίων Κορεσμένα (g)1.42 
Trans (g)0.02 
Νάτριο (Na) (mg)45.1 
Βιταμίνες  
Θειαμίνη (Β1) mg0.033.7%
Ριβοφλαβίνη (Β2) (mg)0.212.6%
Βιταμίνη Β6 (mg)0.074.3%
Βιταμίνη C (mg)0 
Μέταλλα  
Ασβέστιο (Ca) (mg)25.72.7%
Σίδηρος (Fe) (mg)0.955.9%
Φώσφορος (P) (mg)87.715.9%
Μαγνήσιο (Mg) (mg)15.74.4%
ΣΗΠ: Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη

Οι ισχυρισμοί υγείας και οι διατροφικοί ισχυρισμοί βασίζονται στις κείμενες διατάξεις της ΕE