Ποπ Κινόα

Υλικά:

Κινόα

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε προηγουμένως στρώσει χαρτί φούρνου. Aφήνουμε την κινόα να στεγνώσει για ένα βράδυ, ή την τοποθετούμε για λίγες ώρες σε χλιαρό φούρνο (περίπου στους 50 C), ανακατεύοντας τακτικά. Σε ένα τηγάνι ή μία κατσαρόλα με καπάκι προσθέτουμε ½ φλιτζάνι κινόα και ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το σκεύος και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Όταν φουσκώσουν τα σποράκια, απλώνουμε σε ένα φαρδύ ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διατροφική ετικέτα:

  % ΣΗΠ
Ενέργεια (kcal)408.2 
Υδατάνθρακες (g)59 
Φυτικές ίνες (g)6.4 
Σάκχαρα (g)0 
Πρωτεΐνες (g)13 
Λιπαρά (g)13.4 
Εκ των οποίων Κορεσμένα (g)0.64 
Trans (g)0 
Νάτριο (Na) (mg)4.6 
Βιταμίνες  
Θειαμίνη (Β1) mg0.3333%
Ριβοφλαβίνη (Β2) (mg)0.2918.2%
Βιταμίνη Β6 (mg)0.3427.9%
Βιταμίνη C (mg)00%
Μέταλλα  
Ασβέστιο (Ca) (mg)43.24.5%
Σίδηρος (Fe) (mg)4.226.2%
Φώσφορος (P) (mg)42076.3%
Μαγνήσιο (Mg) (mg)18151.7%
ΣΗΠ: Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη

Οι ισχυρισμοί υγείας και οι διατροφικοί ισχυρισμοί βασίζονται στις κείμενες διατάξεις της ΕΕ