Υλικά:
Κινόα
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε προηγουμένως στρώσει χαρτί φούρνου. Aφήνουμε την κινόα να στεγνώσει για ένα βράδυ, ή την τοποθετούμε για λίγες ώρες σε χλιαρό φούρνο (περίπου στους 50 C), ανακατεύοντας τακτικά. Σε ένα τηγάνι ή μία κατσαρόλα με καπάκι προσθέτουμε ½ φλιτζάνι κινόα και ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το σκεύος και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Όταν φουσκώσουν τα σποράκια, απλώνουμε σε ένα φαρδύ ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατροφική ετικέτα:
% ΣΗΠ | ||
Ενέργεια (kcal) | 408.2 | |
Υδατάνθρακες (g) | 59 | |
Φυτικές ίνες (g) | 6.4 | |
Σάκχαρα (g) | 0 | |
Πρωτεΐνες (g) | 13 | |
Λιπαρά (g) | 13.4 | |
Εκ των οποίων Κορεσμένα (g) | 0.64 | |
Trans (g) | 0 | |
Νάτριο (Na) (mg) | 4.6 | |
Βιταμίνες | ||
Θειαμίνη (Β1) mg | 0.33 | 33% |
Ριβοφλαβίνη (Β2) (mg) | 0.29 | 18.2% |
Βιταμίνη Β6 (mg) | 0.34 | 27.9% |
Βιταμίνη C (mg) | 0 | 0% |
Μέταλλα | ||
Ασβέστιο (Ca) (mg) | 43.2 | 4.5% |
Σίδηρος (Fe) (mg) | 4.2 | 26.2% |
Φώσφορος (P) (mg) | 420 | 76.3% |
Μαγνήσιο (Mg) (mg) | 181 | 51.7% |
ΣΗΠ: Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη |
Οι ισχυρισμοί υγείας και οι διατροφικοί ισχυρισμοί βασίζονται στις κείμενες διατάξεις της ΕΕ