Υλικά (για περίπου 30 τεμάχια):
1) 1 φλιτζ. κινόα (ωμή)
2) 1 φλιτζ. Σταφίδες
3) 1 φλιτζ. Ταχίνι
4) 1/2 φλιτζ. Αμύγδαλα
5) 280 g μαύρη σοκολάτα (για επικάλυψη)
Εκτέλεση:
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σταφίδα και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύουμε με την μαγειρεμένη κινόα και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια. Αν θέλουμε να έχουν επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια βουτάμε τα μπαλάκια για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά, τα τοποθετούμε σε λαδόκολα ώστε να κρυώσουν.
Διατροφική ετικέτα:
% ΣΗΠ | ||
Ενέργεια (kcal) | 433.4 | |
Υδατάνθρακες (g) | 46.9 | |
Φυτικές ίνες (g) | 2.11 | |
Σάκχαρα (g) | 10.5 | |
Πρωτεΐνες (g) | 8.2 | |
Λιπαρά (g) | 25 | |
Εκ των οποίων Κορεσμένα (g) | 0.15 | |
Trans (g) | 0 | |
Νάτριο (Na) (mg) | 3 | |
Βιταμίνες | ||
Θειαμίνη (Β1) mg | 0.09 | 9.3% |
Ριβοφλαβίνη (Β2) (mg) | 0.08 | 5.5% |
Βιταμίνη Β6 (mg) | 0.13 | 8.2% |
Βιταμίνη C (mg) | 0.4 | 0.4% |
Μέταλλα | ||
Ασβέστιο (Ca) (mg) | 18.7 | 1.9% |
Σίδηρος (Fe) (mg) | 1.28 | 8% |
Φώσφορος (P) (mg) | 13.3 | 20.5% |
Μαγνήσιο (Mg) (mg) | 46.8 | 13.3% |
ΣΗΠ: Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη |
Οι ισχυρισμοί υγείας και οι διατροφικοί ισχυρισμοί βασίζονται στις κείμενες διατάξεις της ΕΕ